En god og hjertevarm bedemand sender os bedst afsted når vi skal herfra

Lige meget hvor meget vi elsker livet, kan vi unægteligt komme uden om den sørgelige sandhed, at vi alle en dag skal herfra. Det kan være svært at acceptere – både at vi selv skal herfra, men måske endnu sværere at acceptere at vores elskede skal herfra, især hvis det er før os selv. Med døden følger en begravelse, og nu når vi skal herfra, kan det betyde meget, at komme herfra på en fin måde. Én af dem der er med til at sende os afsted er bedemanden.

Bedemanden kan hjælpe med mange praktiske opgave i relation til begravelsen

En bedemand er en der står for alt det praktiske til en begravelse. Herunder bl.a. anskaffelse af kiste og det den døde skal ligge i/på, anskaffelse af ligvogn og hermed transport af kisten med den afdøde, planlægning af selve begravelsesceremonien – under denne vil de også være til stede og stå for det praktiske så de pårørende ikke skal bekymre sig om dette samt bestilling af smukke blomster og buketter til at ligge på kisten.

Efter selve begravelsesceremonien er der mange der arrangerer det der kaldes gravøl. Dette afholdes typisk hos pårørende eller i det lokale forsamlingshus, og her mødes dem der deltog i begravelsen, om lidt mad, en kop kaffe og fine tale til ære og minde for den afdøde. Ligeledes er dette en god mulighed for at, som nævnt, mindes den afdøde og sammen grine og græde af alle de dejlige oplevelser man har haft sammen og med den afdøde.

Bedemanden giver også en hjælpende hånd med i forbindelse med at arrangere gravøl.

Som det fremgår af listen er der altså mange praktiske ting der skal ordnes, og dette kan være en stor mundfuld og svært at overskue hvis man er i sorg. Derfor kan det være en stor stor hjælp at kontakte en begravelsesforretning og få en bedemand til at ordne alt dette.

En bedemand må være et utroligt sympatisk og robust menneske

kirkegårdNår man mister en man har haft kær følger der en stor sorg med tabet. Denne er formegentlig størst i tiden lige efter tabet, men som månederne og årene går, bliver den lettere at leve med.

Fordi sorgen kan være så tung, stiller dette store krav til bedemanden.

Han eller hun, må være et utroligt sympatisk menneske der om noget forstår sig på mennesker.
Man må kunne forvente, at de pårørende til den afdøde, kan have særlige ønsker ift. håndteringen af den afdøde og disse må man respektere. Ligeledes må man forvente, at de, de pårørende, kan befinde sig i en tilstand præget af sorg, så man skal ikke lade sig skræmme af tårer og skælven i stemmen, men derimod bare være åbent og omsorgsfuldt tilstede og lytte hvis de pårørende vil fortælle.

Foruden dette, må bedemanden også være mentalt robust – at arbejde omkring noget så sårbart som døde mennesker og deres efterladte pårørende kræver, at man ikke selv lader sig rive med af følelserne. Man kunne tænke sig, at bedemanden med tiden lærer at have en vis afstand til de følelsesladede hændelser, og forstår at adskille job og personlige følelser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *