Er en overlocker ikke bare lige meget?

Er du en af de mange der nyder at kunne sidde og sy lidt ind imellem, så er der mange forskellige slags man kan købe ind, for at gøre det nemmere at lave forskellige ting og sager. En af de ting der er mange der bare ikke kan undvære når de først har haft en, er en overlocker. Hvis ikke du er klar over hvad det er, så er det en bestemt slags symaskine, der er rigtig god til at sy i striktøj. Sømmene den laver kan nemlig strække sig, så de ikke springer, når man bruger striktøjet, for det kan jo strække sig en hel del når man går i det. Spørgsmålet er om du egentlig har brug for det, eller om det bare kan være helt lige meget – du har jo så meget udstyr i forvejen, og så kan der vel ikke være brug for endnu mere? Eller hvad?

overlock

Stof der strækker sig er meget udbredt

Et af de helt gode argumenter for at få en overlocker er, at der er meget at det tøj vi går i, der er lavet af stof, der kan strække sig. Det betyder at en almindelig søm ikke kommer til at holde særligt godt, og derfor kan det være godt med en søm der kan strække sig, og dermed følge med stoffet. Det eksempel der blev brugt ovenfor, var at man kunne bruge det til striktøj, men der er også mange andre steder der bliver brugt stof der kan strække sig i dag. Et af stederne er i sportstøj dr tit er lavet af noget syntetisk stof, og hvis man gerne vil have mulighed for at sy i den slags, og måske reparere en trøje der er ved at falde fra hinanden, så er en overlocker den eneste vej frem, i hvert fald hvis ikke du vil bruge en helt masse tid på at sy det hele i hånden. Det er altså ikke en ubrugelig maskine – nok nærmere tværtimod – og derfor kan det nemt være at det ville være en god ide for dig at investere i en.

Find selv ud af om der er behov

Det er i dette tilfælde, som det er i mange andre, med at du skal finde ud af om du har brug for noget, før du går ud og bruger en masse penge på det. Du skal finde ud af med dig selv om du er ved at købe denne maskine bare fordi du har lyst, eller om det er fordi der rent faktisk er brug for den. Er der brug for den, så skal du endelig bare købe den, for så kan det nemt være at den er pengene værd, men kommer den bare til at stå og samle støv, kan det ikke betale sig, at gå ud og købe. Selvom de ikke er voldsomt dyre at købe, så er det i hvert fald dyrt pynt at have stående på hylden, hvis ikke man bruger den alligevel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *