Her kan du læse om betydningen af den nye roaming aftale for mobilabonnementer

Det er blot lidt over en måned siden, at den nye roaming aftale for Europas teleselskaber blev vedtaget og dermed har fået indflydelse på også danskernes mobilabonnementer. Den nye roaming aftale betyder nemlig først og fremmest, at man nu har mulighed for at benytte sig af sin købte mobildata for at gå på internettet, når man befinder sig i andre europæiske lande. Skal man for eksempel på ferie i det sydlige Europa, behøver man altså netop ikke at frygte, at man glemmer at slå den automatiske datafunktion på sin mobiltelefon fra, for det vil ikke længere komme til at koste én et stort ekstra beløb oveni ens eksisterende mobilabonnement. Førhen ville en sådan forglemmelse betyde, at ens mobiltelefon ville trække på en udenlandsk teleudbyder, som ville koste en høj ekstra takst – hvorimod det med roaming aftalen ikke vil koste den enkelte abonnent ekstra, såfremt ens danske mobiltelefon går på internettet via teleudbydere i andre europæiske lande. Læs mere på https://mobilabonnementpriser.dk/.

Roaming aftale kan få priserne på mobilabonnementer til at stige

Det lyder jo umiddelbart ganske godt og nemt, at man nu frit kan benytte sig af mobildata, når man befinder sig i udlandet. Hvis man for eksempel vil benytte sig af en streamingtjeneste eller uploade feriebilleder til sine sociale medier, behøver man altså ikke længere at lede efter en stabil wi-fi-forbindelse, for man kan nu trygt benytte sig af den nemmere og mere direkte adgang, som mobildata giver én. Ikke desto mindre bliver der i kølvandet på roaming aftalens vedtagelse også talt om blandt forskellige folk i telebranchen, at roaming aftalen kan få en økonomisk betydning for de forskellige mobilselskabers udbud af mobilabonnementer. Det vil sige, at man kan risikere at prisen for de grundlæggende mobilabonnementer, der tilbydes på markedet, kan komme til at stige, fordi mobilselskaberne nu selv skal finansiere udfaldet af roaming aftalen. Dermed kan mobilselskaberne muligvis have brug for ekstra indtjening, og det mener nogle altså vil komme til at gå gennem den indtjening, de får fra deres abonnerende kunder. Læs mere på https://mp.dk/mobilabonnement/.

Husk den øvre grænse for roaming aftalen

Den nye roaming aftale kan altså betyde for mobilabonnementer, at priserne kan stige. Det er derfor en god idé at holde øje med sit eget mobilselskab og sit eget abonnement for at se, om der varsles prisstigninger eller ej. Desuden skal man også have in mente, at der findes en øvre grænse for, hvor meget dataroaming man kan lade mobiltelefonen køre, når man befinder sig i udlandet. Der er nemlig sammen med den nye roaming aftale også vedtaget en ”fair use-begrænsning”, som den bliver kaldt. Denne begrænsning skal være med til at sørge for, at man ikke misbruger den data, man nu får til rådighed, og at man ikke bruger mere data, end hvad der er rimeligt, og hvad der allerede er inkorporeret i ens eget mobilabonnement. Man skal altså lige holde sig for øje, at man ikke lader mobiltelefonen ”gå i tomgang” i forhold til data, når man rejser i Europa.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *