Tandlægebesøg

Før man bliver 18 år gammel, har man muligheden i Danmark, for at gå til tandlægen gratis. Det kan eventuelt være den skoletandlæge man har, eller man kan vælge at skifte til en tandlæge, som man også vil være hos senere. Uanset om du har skiftet tandlæge til en privat, eller om du benytter skoletandlægen, så er det gratis, så længe du er under 18 år. Det sidste tjek bliver man som regel kaldt ind til, lige inden man fylder 18, så man først skal kaldes ind igen omkring et år efter. Efter du er fyldt 18 år skal du til at betale for at gå til tandlægen, men hvis du er medlem af Danmark har du faktisk muligheden for at få tilskud til dine tandlægebesøg, så du ikke skal betale helt så meget for det. Hvis du bor i Odense og Fyn har du muligheden for at vælge imellem rigtig mange forskellige tandlæger, og det kan ofte være en god idé at forhøre sig om, inden man vælger sin tandlæge.

TIP: Mangler du en tandlæge? Så prøv Slotsgade18.dk

Tandregulering

klinikNår man er under 18 har man ikke kun muligheden for at få gratis tandpleje, men også muligheden for at få gratis tandregulering. Når man bliver tjekket, for at se om det er nødvendigt med en tandregulering kigger de ikke på hvordan ens tænder sidder i forhold til det kosmetiske billede, men hvordan ens kæbestilling er, og hvordan ens tænder sidder, i forhold til fremtiden. De vil ofte kun gå ind og regulere tænder hvis det kan gøre noget godt i fremtiden. Man kan dog også vælge at få tandregulering af kosmetiske årsager, men der er man dog nødt til at betale selv, hvis det er dét man gerne vil. Regulering af tænder, af kosmetiske årsager bliver ikke tilbudt, da der ville være alt for mange patienter, af netop den grund. Tandregulering kan tage flere år, og mange af dem, alt efter om det hele kan reguleres ved hjælp af kun bøjle.

Prisen

Prisen på dit tandlægebesøg afhænger selvfølgelig af hvad det er du har fået lavet, mens du har været på besøg. Det kan være dyrt at gå til tandlæge, og derfor er det vigtigt at være medlem af en god forsikring, så man kan få det lidt billigere, eller så man er sikker på at være forsikret. Prisen kan ikke rigtig afgøres inden man går ind, da man ikke helt kan være sikker på, hvad det er der venter en. Man kan ende med en simpel tandrensning, eller du kan ende med at skulle have en rodbehandling, hvilket kommer til at koste mere end en tandrensning. Hvis du har muligheden for at få renset dine tænder inden du fylder 18, så er det bare med at gøre det, så længe man ikke selv skal til at betale for det. Når det er ens smil det handler om, så er det også vigtigt at huske at passe og pleje tænderne, så man kun ender med en tandrensning, og dermed ender med at have et smil, selv når du går fra tandlægen igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *